Receptes

Pica ar pamatni no "Home" Tortilja

Pica ar pamatni no "Home" Tortilja

Itāļu folklora apgalvo, ka pirmā pica radās Itālijā. Ir droši pierādījumi, ka senos laikos, seniem Grieķiem un Romiešiem bija maize, kura tika izrotāta ar garšvielām pirms cepšanas. Par picas pamatni toreiz izmantoja plāceņus. 

Par galvenām picas satāvdaļām uzkata picas mīklu un tomātu mērci. Tik tiešām picas pamatnei ir ļoti liela nozīme, tāpēc bieži vien to receptes tiek sargātas un nodotas no paudzes paudzē. 
Savukārt, ja esat no tiem, kas atentiskas picas gatavošanu atstāj itāļu pārziņā, un ir gatavi eksperimentiem - piedāvājam mīklas vietā, izmantot mūsu "Home Tortilja" plakano maizi.
Pica sanāk ļoti plāna un kraukšķīga. Pagatavošanas procesā var iesaistīt arī bērnus!

Recepte četrām piciņām.

Sastādaļas:

1 iep. "Home Tortilja" 

80gr tomātu mērces

160gr mozarella vai holandes siers

pildījums pēc gaumes: desa, cepta vista, sīpoli, tomāti vai citi dārzeņi

Pagatavošanas veids:

  • apsmērē "Home" tortilja ar tomātu mērci
  • vienmērīgi apber tortilju ar sarīvētu sieru
  • liec virsū mīļākās sastāvdaļas
  • cep krāsnī 180 grādu temperatūrā 15-20 minūtes.

Labu apetīti!

Read 1943 times